smile@marketdent.ro +40 766 320 209

22 mituri despre COVID-19

22 mituri despre covid-19

 

Organizația Mondială a Sănătății a demontat 22 de mituri despre COVID-19

 

#1 În prezent nu există niciun medicament pentru prevenirea sau tratarea virusului COVID-19.

 

În timp ce mai multe studii medicamentoase sunt în desfășurare, în prezent nu există dovezi că hidroxiclorochina sau orice alt medicament poate vindeca sau preveni COVID-19. Utilizarea greșită a hidroxiclorochinului poate provoca reacții adverse grave sau boli și poate duce chiar la moarte. OMS coordonează eforturile de dezvoltare și evaluare a medicamentelor pentru tratarea COVID-19.

 

#2 Adăugarea piperului în supa sau alte mese nu împiedică și nici nu vindecă COVID-19.

 

Consumarea de ardei iute, deși foarte gustos, nu poate preveni sau vindeca COVID-19. Cea mai bună metodă de a te proteja împotriva noului coronavirus este să păstrezi distanța de cel puțin 1 metru față de ceilalți și să vă spălați pe mâini frecvent și corect. De asemenea, este benefic pentru sănătatea ta generală să menți o dietă echilibrată, să te hidratezi, să face exerciții fizice în mod regulat și să dormi bine.

 

#3 Virusul COVID-19 nu se poate COVID-19 nu se poate transmite prin muște.

 

Până în prezent, nu există dovezi sau informații care să sugereze că virusul COVID-19 este transmis prin muște. Virusul care provoacă COVID-19 se răspândește în principal prin picăturile generate atunci când o persoană infectată tușește, strănută sau vorbește. De asemenea, te poți infecta atingând o suprafață contaminată și apoi atingându-ți ochii, nasul sau gura înainte de a te spăla pe mâini. Pentru a te proteja, respectă distanța de cel puțin 1 metru față de ceilalți și dezinfectează suprafețele atinse frecvent. Spală-te corect și des pe mâini și evită pe cât posibil să îți atingi ochii, gura și nasul.

 

#4 Consumul de clor sau orice alt fel de dezinfectant nu te protejează împotriva COVID-19. Din contră, este foarte periculos.

 

Nu consuma în niciun caz înălbitor sau orice alt dezinfectant. Aceste substanțe pot fi otrăvitoare dacă sunt ingerate și pot provoca iritații și deteriorarea pielii și ochilor.

 

Înălbitorul și dezinfectantul trebuie să fie utilizate cu atenție și numai pentru dezinfectarea suprafețelor. Nu uita să păstrezi clorul (înălbitorul) și alți dezinfectanți departe de îndemâna copiilor.

 

#5 Rețelele mobile 5G nu răspândesc virusul COVID-19.

 

Virușii nu se răspândesc prin intermediul undelor radio sau rețelele mobile. Nu este absolut nicio legătură între răspândirea Coronavirus și rețelele 5G. Mai mult de atât, au fost afectate de către COVID-19 și țări unde nu există rețele mobile 5G.

Virusul COVID-19 se răspândește de către persoanele infectate prin strănut sau tuse. Pe lângă asta, te poți infecta dacă atingi obiecte sau suprafețe contaminate, urmând să duci mâna la ochi, nas sau gură.

 

#6 Dacă te expui la soare sau la temperaturi mai mari de 25 de grade Celsius nu împiedici infectarea cu noul Coronavirus.

 

Te poți infecta cu noul Coronavirus indiferent de cât de cald este afară. Au fost înregistrate cazuri de COVID-19 și în țările care au temperaturi mai ridicate.

 

Pentru a te asigura că te protejezi, spală-te corect și des pe mâini și evită să îți atingi nasul, ochii și gura cu mâinile.

 

#7 Te poți vindeca complet de COVID-19. Infecția cu noul Coronavirus nu înseamnă că toată viața vei trăi cu ea.

 

Majoritatea oamenilor ce contactează virusul se pot recupera complet, iar corpul lor poate elimina infecția. Dacă ai febră, tuse sau dificultăți respiratorii asigură-te că soliciți asistență medicală. Foarte mulți pacienți s-au vindecat datorită îngrijirilor medicale potrivite.

 

#8 Dacă îți poți tine respirația timp de 10 secunde fără să tușești sau fără să simți vreun discomfort nu înseamnă că nu poți contacta noul Coronavirus sau orice altă boală a plămânilor.

 

Cele mai comune simptome ale COVID-19 sunt tusea uscată, oboseală și febră. Unele persoane pot dezvolta forme mai severe ale bolii, cum ar fi pneumonia. Cea mai bună modalitate de a confirma dacă aveți virusul care produce boala COVID-19 este cu un test de laborator. Nu poți confirma  infectarea prin acest exercițiu de respirație, care poate fi chiar periculos.

 

#9 Consumul de alcool nu te părotejează împotriva Coronavirus.

 

Consumarea frecventă sau excesivă de alcool nu te ajută în prevenirea contaminării virusului.

 

#10  Virusul COVID-19 poate fi transmis și în zone ce prezintă o climă caldă și umedă

 

Cel mai bun mod de a te proteja în fața infectării cu noul Coronavirus este de a respecta distanțarea socială și de a sta la aproximativ 1 metru distanță față de ceilalți. De asemenea, curățarea mâinilor cât mai des posibil este o modalitate prin care te poți porteja virus.

 

#11  Vremea rece și zăpada nu pot ucide noul Coronavirus.

 

Nu există niciun motiv până acum pentru a crede că vremea rece sau zăpada ajută la distrugerea noului Coronavirus. Temperatura normal a corpului uman rămâne între 36,5 grade C și 37 grade C, indiferent de temperature de afară sau de vreme. Cel mai eficient mod de a vă proteja împotriva noului coronavirus este curățarea frecventă a mâinilor cu soluții pe bază de alcool sau spălarea acestora cu apă și săpun.

 

#12 O baie fierbinte nu împiedică prevenirea virusului COVID-19.

 

Deoarece indiferent de temperatura apei, corpul are o temperatură cuprinsă între 36.5 și 37 de grade Celsius, o baie fierbinte nu este o soluție pentru prevenirea infectării cu noul Coronavirus.

 

#13 Noul Coronavirus nu poate fi transmis prin mușcătura de țânțar.

 

Până în prezent, nu există informații și dovezi care să sugereze că noul coronavirus ar putea fi transmis de țânțari. Noul coronavirus este un virus respirator care se răspândește în principal prin picăturile generate atunci când o persoană infectată tușește sau strănută, sau prin picături de salivă sau secreții nazale.

 

#14 Uscătorul de mâini nu este benefic pentru uciderea virusului

 

Pentru a vă proteja împotriva noului coronavirus, trebuie să vă curățați frecvent mâinile cu o soluție pe bază de alcool sau să le spălați cu apă și săpun. După curățarea mâinilor, ar trebui să le uscați bine folosind prosoape de hârtie.

 

#15 Lămpile cu UV nu ar trebui să fie folosite pentru dezinfectarea mâinilor sau ale oricărei suprafețe al pielii.

 

Radiațiile UV pot provoca iritații ale pielii. Cele mai bune solușii pentru prevenirea îmbolnăvirii cu noul Coronavirus sunt distanțarea socială și spălatul pe mâini cu apă și săpun.

 

#16 Cât de eficiente sunt scanerele termice pentru depistarea persoanelor infectate?

 

Scanerele termice sunt eficiente în detectarea persoanelor care au dezvoltat febră din cauza infecției cu noul coronavirus.

 

Cu toate acestea, nu pot detecta persoane infectate, dar care încă nu dezvoltă simptome. Durează între 2 și 10 zile ca persoanele infectate să dezvolte febră sau alte simptome.

 

#17 Vaccinul împotriva pneumoniei te poate proteja împotriva noului coronavirus?

 

Nu. Vaccinurile împotriva pneumoniei, cum ar fi vaccinul pneumococic și vaccinul Haemophilus gripal tip B (Hib), nu oferă protecție împotriva noului coronavirus.

 

Virusul este atât de nou și diferit încât are nevoie de propriul său vaccin. Cerecetătorii încearcă să descopere un vaccin împotriva Coronavirusului, iar Organizața Mondială a Sănătății îi sprijină în eforturile sale.

 

Deși aceste vaccinuri nu sunt eficiente împotriva Sars-Cov-2, vaccinarea împotriva bolilor respiratorii este recomandată pentru a-ți proteja sănătatea.

 

#18 Picăturile nazale cu soluție salină nu poat preveni infecția cu noul coronavirus.

 

Nu există dovezi că folosirea regulate a picăturilor pentru nas cu soluție salină ar putea proteja oamenii de infecția cu noul coronavirus.

 

#19 Usturoiul poate ajuta la prevenirea contminării virusului?

 

Deși este un aliment sănătos, cu anumite proprietăți anitimicrobiene, nu există o dovadă  conform căreia consumul de usturoi poate proteja oamenii de noul coronavirus.

 

#20 Noul coronavirus nu afectează doar persoanele în vârstă.

 

Persoanele de toate vârstele pot contacta noul coronavirus. Chiar dacă persoanele în vârstă și persoanele cu afecțiuni medicale preexistente (precum astmul, diabetul, bolile de inimă) par să fie mai vulnerabile la îmbolnăvirea severă cu virusul, asta nu înseamnă ca oamenii fără nicio afecțiune sunt 100% protejați de infectarea cu noul Coronavirus.

 

#21 Folosirea antibioticelor pentru prevenirea sau tratarea COVID-19 nu sunt benefice.

 

Antibioticele nu funcționează împotriva virusurilor, numai a bacteriilor.

 

Noul coronavirus este un virus și, prin urmare, antibioticele nu trebuie utilizate ca mijloc de prevenire sau tratament.

 

Cu toate acestea, dacă sunteți spitalizat pentru COVID-19, este posibil să primiți antibiotice, deoarece este posibilă co-infecția bacteriană.

 

#22  Există medicamente specifice pentru prevenirea sau tratarea bolii COVID-19?

 

Până în prezent, nu există niciun medicament specific recomandat pentru prevenirea sau tratarea noului coronavirus.

 

Cu toate acestea, cei infectați cu virusul ar trebui să primească îngrijiri adecvate pentru ameliorarea și tratarea simptomelor, iar cei cu boli grave ar trebui să beneficieze de îngrijire optimă de susținere. Unele tratamente specifice sunt în curs de investigare și vor fi testate prin studii clinice.

Organizația Mondială a Sănătății ajută la accelerarea eforturilor de cercetare și dezvoltare.

 

Vrei să te ajutăm?

 

Alege unul dintre planurile de mai jos:

 

Solicită un Plan de Marketing pentru Clinica ta Stomatologică

 

Planul Go Faster este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la început de drum sau pentru cele care doresc să atragă rapid un număr cât mai mare de pacienți.

 

Planul Be Stronger este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt într-un mediu foarte competitiv, iar acum își doresc să se diferențieze pe piață pentru a atrage mai ușor pacienți.

 

Planul Play Bigger este pentru Cabinetele sau Clinicile Stomatologice care au un flux normal de pacienți, însă acum își doresc să treacă la următorul nivel.

 

Planul Total Domination este pentru Clinicile Stomatologice care au cunoscut o creștere importantă în ultimii ani, iar acum își doresc să fie numărul 1 pe piață.