smile@marketdent.ro +40 766 320 209

Lecția #9: 4 moduri simple de a acționa pentru strategia de branding clinica stomatologica

branding clinica stomatologica

 

Imaginea clinicii sau cabinetului tău este cea care înclină foarte tare balanța atunci când un potențial pacient face alegerea având nevoie de un serviciu stomatologic. Din acest motiv este extrem de important ca strategia de branding să fie una atent gândită și necesită muncă și multe resurse alocate cu mult timp înainte.

 

Este important ca atunci când audiența primește materiale de la tine, indiferent că ne referim la e-mail-uri, postări sau reclame în Social Media sau conținut pe care îl furnizezi pe site, acesta să fie determinat să stocheze aceste informații într-un colț al memoriei, iar atunci când are nevoie de un serviciu, tu să fii prima alegere la care apelează.

 

În termeni de marketing, acest lucru înseamnă să exerciți autoritate asupra audienței prin intermediul mesajelor din strategia ta de branding.

 

Iată 4 moduri prin care poți exercita autoritate asupra audienței, astfel acționând constructiv asupra brandingului tău.

 

1. Testimoniale

În primul rând, prin tot ceea ce faci este important să îi determini pe ceilalți să vorbească despre tine. Există multe moduri de a-i determina pe pacienți să îți lase pareri, să te evalueze, dar cel mai important este să fie încântați de serviciile tale. Pentru a determina acest sentiment de mulțumire trebuie să știi că pacienții evaluează întreaga experiență, nu doar serviciu, contând foarte tare atmosfera, amabilitatea personalului, timpul de așteptare și multe detalii de acest gen prin care te poți diferenția de concurență.

 

Este important să comunici cu cei care îți trec deja pragul, să îi intrebi daca sunt mulțumiți de experiența avută și să le recomanzi să îți lase un testimonial. Astfel, te asiguri că cei nehotărâți în privința alegerii vor avea motive serioase să te aleagă, testimonialele fiind unul dintre cei mai importanți factori determinanți în alegerea unui furnizor de servicii stomatologice.

 

2. Statistici

Cifrele sunt cele care, în general, atrag atenția foarte ușor, de aceea, tot ce poate fi transformat în statistică îți poate întării mesajul de banding.

Aici există foarte multe variante prin care poți să îți determini audiența să tragă o concluzie favorabilă în ceea ce te privește. Poți să le prezinți rata de evaluare a pacienților tăi, experiența care relevă din numărul de cazuri tratate cu succes sau din anii de când clinica oferă servicii sau orice număr, statistică sau fapt care ți se pare relevant.

 

3. Premii, diplome, specializări

Așa cum am spus într-un material anterior, este bine să te lauzi, în marketing este permis, ba chiar recomandat. Pune accent pe fiecare diplomă obținută, atunci când primești un premiu fă un eveniment din asta transmițând informația pe toate canalele pe care le ai la dispoziție și fă publică fiecare participare la congrese, conferințe sau traininguri.

 

Pacienții nu au de unde să afle aceste date, nu le caută, dar atunci când le comunici direct, țin cont de aceste aspecte și le tratează ca dovezi de profesionalism.

 

Chiar și teambuilding-urile cu echipa sunt evenimente ce trebuie promovate pentru că pacienții apreciază faptul că dați dovadă de relaxare și atmosferă caldă. Orice activitate în plus față de tratamentele oferite trebuie adusă la cunoștința audienței.

 

4. Parteneriate sau furnizori

Parteneriatele reprezintă pentru audiență alte dovezi de profesionalism și ajută foarte mult în realizarea unei imagini puternice. Nu este nevoie să dezvolți foarte mult, fiind de ajuns menționarea partenerilor sau evidențierea logo-urilor acestora.

 

Dacă nu ai parteneriate pe care să le poți afișa, un plus de imagine îți pot oferi și afișarea logo-urilor furnizorilor tăi, a mărcilor folosite, unele fiind foarte cunoscute, iar pacienții îți vor asocia imediat imaginea și îți vor acorda încredere.

 

Iată câteva metode simple, dar foarte utile pe care le poți folosi pentru a contribui la construirea unei imagini favorabile în mintea pacienților. Astfel, vei reuși să întărești mesajul de branding clinica stomatologica stabilit cu dovezi care sunt foarte apreciate, audiența ta acordându-le foarte mare încredere.

 

Vrei să te ajutăm?

 

Alege unul dintre planurile de mai jos:

 

Planul Go Faster este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la început de drum sau pentru cele care doresc să atragă rapid un număr cât mai mare de pacienți.

 

Planul Be Stronger este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt într-un mediu foarte competitiv, iar acum își doresc să se diferențieze pe piață pentru a atrage mai ușor pacienți.

 

Planul Play Bigger este pentru Cabinetele sau Clinicile Stomatologice care au un flux normal de pacienți, însă acum își doresc să treacă la următorul nivel.

 

Planul Total Domination este pentru Clinicile Stomatologice care au cunoscut o creștere importantă în ultimii ani, iar acum își doresc să fie numărul 1 pe piață.