smile@marketdent.ro +40 766 320 209

Lecția #8 Promisiunea perfectă de branding clinică stomatologică

branding clinica stomatologica

 

Dacă ne dorim cu adevărat să reușim să satisfacem potențialii pacienți, trebuie să le oferim ceva mai mult decât serviciul stomatologic de care au nevoie.

 

Trebuie să găsim soluții să rezolvăm problema indiferent de nivelul acesteia, internă, externă sau filozofică. Acest lucru se poate face doar depășind bariera aparentă a problemei și analizând și alte aspecte sau efecte pe care aceasta le manifestă asupra individului care se confruntă.

 

Rezolvă toate nivelurile problemei

Există situații în care o problemă cu care se confruntă audiența ta se manifestă pe toate cele 3 niveluri. Într-o astfel de situație este important ca strategia ta să se focuseze să rezolve toate aceste aspecte. Acționând astfel, audiența ta va experimenta un sentiment de încredere și relaxare, ceea ce îi va face să își asume un angajament pe termen lung.

 

Această strategie funcționează întotdeauna deoarece aceste 3 niveluri sunt întâlnite în toate problemele de zi cu zi, iar speranța permanentă a indivizilor este să găsească soluții care să le rezolve cât mai repede problemele, indiferent de nivel.

 

Cum se face identificarea

Ulterior, cercetării despre care am discutat în materialele trecute în care se face identificarea problemelor, dar și a piedicilor ce stau în calea pacienților de a găsi soluția, trebuie găsită cea mai bună metodă de a expune această soluție pe care tu o oferi.

 

Pentru un demers corect și pentru a exista siguranța că cele mai bune idei sunt identificate, este necesar să se facă un brainstorming. Pentru cei care nu cunosc termenul, fiind unul specific marketingului, acesta se referă la o sesiune în care se adună toți cei implicați, își expun ideile, le critică, le dezvoltă și caută cea mai bună variantă.

 

Evită dezvoltarea inutilă

Din dorința de a rezolva cât mai multe probleme și a veni cu o soluție inovatoare mulți se complică, realizează mesaje amalgamate și astfel ajung în situația să nu fie înțeleși de către audiență sau să ofere soluții mult prea greu de pus în practică. Așadar, soluția potrivită este cea care se focusează pe rezolvarea unei singure probleme, vizând toate nivelurile ei.

 

Clarifică mesajul

Pe lângă atenția pe care trebuie să o acorzi alegerii problemei și păstrării direcției, o altă greșeală ce trebuie evitată este folosirea unui mesaj neclar. Aici se încadrează limbajul științific, oferirea de detalii nesemnificative sau nerespectarea firului logic de prezentare a conținutului. Dacă eviți aceste greșeli, cu siguranță conținutul tău va fi unul clar, ușor de înțeles de către audiență, ceea ce îl va face și eficient.

 

Vrei să te ajutăm?

 

Alege unul dintre planurile de mai jos:

 

Planul Go Faster este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la început de drum sau pentru cele care doresc să atragă rapid un număr cât mai mare de pacienți.

 

Planul Be Stronger este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt într-un mediu foarte competitiv, iar acum își doresc să se diferențieze pe piață pentru a atrage mai ușor pacienți.

 

Planul Play Bigger este pentru Cabinetele sau Clinicile Stomatologice care au un flux normal de pacienți, însă acum își doresc să treacă la următorul nivel.

 

Planul Total Domination este pentru Clinicile Stomatologice care au cunoscut o creștere importantă în ultimii ani, iar acum își doresc să fie numărul 1 pe piață.