Lecția #6 Branding Clinică Stomatologică: Pacientul este „eroul”, nu clinica ta stomatologică!
Indiferent că ești în etapa de conturare a direcției strategiei de branding clinică stomatologică, că îți alegi mesajul sau că ai trecut deja la realizarea conținutului, ideea centrală trebuie să fie aceea că pacientul trebuie pus în centrul preocupărilor.
Această idee poate fi considerată un principiu elementar în realizarea conținutului de branding, motivația fiind una foarte simplă. Atunci când poziționăm pacientul ca fiind “eroul”, rolul nostru fiind acela de ghid, se creează o relație de angajament, potențialul pacient recunoscându-ne drept o resursă de încredere, capabilă să ofere ajutor în problemele cu care se confruntă.
Maniere bune, clinici profitabile!
Multe studii legate de branding confirmă teoria expusă mai sus. Poziționarea pacientului în centrul preocuparilor noastre reprezintă un comportament ce arată bune maniere, însă acestă practică este baza pentru o afacere profitabilă. Cercetătorii și specialiștii în comunicare arată că, deși necesită un efort minim, această strategie are efecte puternice asupra audienței, poziționându-ne ca un lider care oferă servicii, soluții și sfaturi de care audiența are nevoie pentru a prospera.
Pentru a reuși această poziționare trebuie să identificăm sectorul țintă de pacienți, iar odată identificați, trebuie să ne întrebăm ce așteaptă aceștia de la noi și de la serviciile noastre. După ce aceste demersuri au fost efectuate, trebuie ca totul să decurgă ca într-o poveste, găsind metode interesante de a furniza ceea ce caută, menținându-le în același timp interesul și curiozitatea.
Atenție la identificarea pacienților!
Multe strategii de branding respectă această înșiruire de etape, dar cu toate acestea, eșuează. Analizând mai multe cazuri de acest gen, am putut observa că există o similaritate între ele, identificarea incorectă a plajei de pacienți sau a problemelor și nevoilor acestora.
După cum am spus și în capitolele anterioare, această identificare nu se face doar pe baza cunostințelor aparente, ci necesită o documentare atentă. Trebuie adunate informații din mai multe surse, puse într-o bază de date și abia apoi trase concluzii.
Sursele de informare pot fi variate, dar cele mai comune și relevante pentru aceste cercetări sunt:
- Cazuri întâlnite anterior;
- Materiale științifice;
- Site-uri de specialitate;
- Informații primite la convenții și conferințe;
- Forumuri;
- Grupuri ale pacienților vizați.
Abia după acest demers atent și după urmarea cu strictețe a sfaturilor expuse în acest material putem fi siguri că reușim să conturăm o strategie de branding corectă și că materialul furnizat respectă cerințele necesare pentru a avea eficiența așteptată.
Vrei să te ajutăm?
Alege unul dintre planurile de mai jos:
Planul Go Faster este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la început de drum sau pentru cele care doresc să atragă rapid un număr cât mai mare de pacienți.
Planul Be Stronger este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt într-un mediu foarte competitiv, iar acum își doresc să se diferențieze pe piață pentru a atrage mai ușor pacienți.
Planul Play Bigger este pentru Cabinetele sau Clinicile Stomatologice care au un flux normal de pacienți, însă acum își doresc să treacă la următorul nivel.
Planul Total Domination este pentru Clinicile Stomatologice care au cunoscut o creștere importantă în ultimii ani, iar acum își doresc să fie numărul 1 pe piață.