smile@marketdent.ro +40 766 320 209

Lecția #2 Strategii de marketing: Clinica ta poate eșua fără branding sau branding ineficient

strategii de marketing

 

Putem observa că există foarte multe strategii de marketing care nu au efectul așteptat, de multe ori afectând grav parcursul clinicii.

Pentru a efectua o analiză concretă asupra motivelor care au generat eșecul unor strategii de marketing, trebuie sa privim atent la profilul pacientului, la ceea ce gândește acesta, la ceea ce își dorește.

 

Există numeroase studii care pot fi folosite în stabilirea unor strategii de marketing pentru branding, studii care arată ce influențează comportamentul de cumpărare al pacienților, reușind să realizeze de aici chiar și anumiți algoritmi predictibili.

 

Astfel, pentru a evita să investești sume foarte mari într-un marketing ineficient care îți poate pune chiar în pericol clinica sau cabinetul tău, trebuie să urmezi o înșiruire logică de pași:

1. Stabilește profilul pacientului

Dacă sari peste acest pas restul demersului este practic sortit eșecului, ceea ce înseamnă o investiție în marketing care va fi pierdută, iar succesul clinicii poate fi pus in pericol, mai ales daca se află într-o etapă de ascensiune.

 

2. Clarifică mesajul pe care vrei să îl transmiți

După ce ai stabilit care este profilul pacientului și ce așteaptă acesta de la o clinică stomatologică poți adapta ceea ce ai tu de transmis la un cadru general care se mulează perfect pe ceea ce aceștia caută. Astfel, vei veni cu soluții utile, iar faptul că îi scutești pe aceștia de căutare și le oferi direct soluțiile, ești pe calea care duce către succes.

 

3. Pune-ți întrebări

Chiar dacă ai respectat primii doi pași, se pot insera anumite erori care să genereze ineficiența planului de branding. Există însă câteva întrebări care pot fi puse pentru a evita aceste erori:

 

- Va funcționa formula aleasă? (Cu toate că atunci când ai stabilit direcția te-ai asigurat că este una corectă care poate asigura succesul strategiei tale, în momentul în care este definită, dacă pui această întrebare s-ar putea să mai găsești modificări de făcut)

 

- Ce se întâmplă în mintea potențialilor pacienți când formula aleasă ajunge la ei? (Această întrebare te ajută să te detașezi de munca depusă și să faci o analiză obiectivă a strategiei pregătite)

 

- Care este strategia aplicată de cei care au avut succes în domeniul tău până acum? (Dacă analizezi strategia concurenței s-ar putea să observi mai ușor punctele slabe ale strategiei tale și să reușești sa îți definești mai clar mesajul propriu)

 

Am arătat mai sus care sunt câteva dintre elementele de care trebuie să se țină cont pentru strategii de marketing pentru un branding reușit.

 

Dacă, însă, nu se respectă aceste elemente, strategia de branding poate reprezenta o investiție ineficientă, ceea ce poate duce la eșecul cabinetului sau clinicii.

 

De asemenea, și lipsa unei astfel de strategii s-a dovedit fatală în foarte multe cazuri, investiția în dotări și specializarea echipei fără informarea potențialilor pacienți fiind ineficientă, aceștia alegând cabinete sau clinici care se promovează intens.

 

Vrei să te ajutăm?

 

Alege unul dintre planurile de mai jos:

 

Planul Go Faster este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la început de drum sau pentru cele care doresc să atragă rapid un număr cât mai mare de pacienți.

 

Planul Be Stronger este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt într-un mediu foarte competitiv, iar acum își doresc să se diferențieze pe piață pentru a atrage mai ușor pacienți.

 

Planul Play Bigger este pentru Cabinetele sau Clinicile Stomatologice care au un flux normal de pacienți, însă acum își doresc să treacă la următorul nivel.

 

Planul Total Domination este pentru Clinicile Stomatologice care au cunoscut o creștere importantă în ultimii ani, iar acum își doresc să fie numărul 1 pe piață.