smile@marketdent.ro +40 766 320 209

Lecția #17 Branding clinică stomatologică: 5 caracteristici ale conținutului pentru a atrage atenția

branding clinica stomatologica

 

Un conținut care atrage atenția este acela care reușește să determine audiența să deschidă materialele furnizate, să citească și să distribuie mai departe.

 

Chiar dacă unele persoane dau click și deschid unele materiale, cercetările arată că mulți dintre aceștia nu citesc conținutul, petrecând mai puțin de 3 minute pentru scanarea acestuia.

 

Din această ultimă categorie, mai bine de jumătate nu vor mai deschide alte materiale de la același furnizor.

 

Pentru a ne asigura că nu pierdem pe drum o bună parte din audiență, trebuie să reușim să realizăm conținut calitativ care atrage atenția și curiozitatea potențialilor pacienți, iar în acest sens, este de un real folos cunoașterea următoarelor caracteristici.

 

1# Distribuie conținut relevant

Chiar dacă potențialii pacienți sunt diferiți, au scopuri diferite, au curiozități diferite, au totuși un lucru în comun, faptul că toți consideră timpul prețios și nu își permit să îl piardă. Din acest punct de vedere, pentru ca materialele furnizate de tine să reușească să își atingă scopul, este necesar să fie clare, să prezinte soluții practice ce pot fi utilizate rapid. În plus, contează extrem de mult ca aceste soluții să apară la momentul potrivit, atunci când potențialii pacienți sunt interesați de astfel de materiale.

 

Este evident că nu vei reuși în fiecare moment să realizezi conținutul perfect, dar pentru a te apropia de acest scop, încearcă să te pui în locul pacienților, să le identifici problemele și frustrările de zi cu zi. Astfel, vei fi mult mai aproape de conținutul relevant pentru ei, de ceea ce ei caută.

Respectarea acestor aspecte reprezintă capacitatea de a distribui conținut relevant către audiență, fapt ce va contribui la formarea acelei legături profunde pe care o urmărește fiecare furnizor de conținut, astfel influențând pozitiv rata de conversie a potențialilor pacienți în pacienți.

 

 

#2 Distribuie conținut nou

Indiferent de domeniu, oamenii de știință au demonstrat că oamenii sunt focusați și caută în permanență lucruri noi. La fel stau lucrurile și din perspectiva conținutului, acesta necesitând să aducă un plus de noutate pentru a capta atenția.

 

Poate pare imposibil să furnizezi permanent ceva nou, dar această noutate nu trebuie să reprezinte întregul conținut. Există soluții mai simple care îi dau acest atribut întregului text. Încearcă să adaugi o reprezentare grafică făcută de tine, trage niște concluzii personale, adaugă un subcapitol original, iar această acțiune îți poate împrospăta în totalitate materialul.

 

#3 Distribuie conținut care stârnește emoții puternice

Emoțiile, în special cele pozitive, au capacitatea foarte rapidă de a capta atenția publicului. Subiectul emoționant poate sau nu să aibă legătură cu subiectul conținutului. În mod direct poți să stârnești emoții pozitive prin conturarea îmbunătățirii stării pacientului, îi arăți acestuia unde poate ajunge cu ajutorul serviciilor tale și cum poate scăpa de problemele care îl frământă.

 

În mod indirect, te poți folosi de subiecte actuale care stârnesc emoții sau de unele generale care au produs empatie dintotdeauna și să găsești o modalitate de a face o legătură cu ceea ce vrei tu să transmiți.

 

Pentru a reuși captarea atenției, iată sectoarele care stârnesc cele mai puternice emoții: iubire, altruism, justiție, curaj și venerație.

 

#4 Distribuie conținut care stimulează simțul vizual

Cercetătorii caută în permanență cele mai bune metode de stimulare a audienței pentru a produce rezultatele așteptate. Este necesară o cercetare continuă și o adaptare la actualele standarde deoarece, cu cât tehnologia se schimbă, cu atât cerințele audienței se schimbă.

 

De aceea, elementele vizuale sunt extrem de importante în captarea atenției, indiferent că este vorba de o fotografie, un infografic sau o ilustrație.

Aceste elemente vizuale sunt mult mai des distribuite, iar un aspect important este că audiența nu se asteaptă să fie perfecte, ci atrăgătoare.

 

#5 Distribuie conținut personalizat

Pentru a-ți putea atinge scopurile, trebuie să reușești să realizezi conținut care să te conecteze cu publicul țintă într-un mod personal, ceea ce va determina acea relație profundă pe care fiecare om de marketing și-o dorește.

 

Găsește metode să determini un dialog cu potențialii pacienți, să le răspunzi exact la ceea ce îi frământă sau să îi faci să se simtă privilegiați.

Poți face asta formând categorii restrânse care au acces la anumite informații, un top care are anumite beneficii sau orice alte grupări care îi vor face pe potențialii tăi pacienți să se simtă speciali.

 

Vrei să te ajutăm?

 

Alege unul dintre planurile de mai jos:

 

Planul Go Faster este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la început de drum sau pentru cele care doresc să atragă rapid un număr cât mai mare de pacienți.

 

Planul Be Stronger este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt într-un mediu foarte competitiv, iar acum își doresc să se diferențieze pe piață pentru a atrage mai ușor pacienți.

 

Planul Play Bigger este pentru Cabinetele sau Clinicile Stomatologice care au un flux normal de pacienți, însă acum își doresc să treacă la următorul nivel.

 

Planul Total Domination este pentru Clinicile Stomatologice care au cunoscut o creștere importantă în ultimii ani, iar acum își doresc să fie numărul 1 pe piață.