smile@marketdent.ro +40 766 320 209

Lecția #15 Branding clinică stomatologică: Ai nevoie de 3 lucruri potrivite pentru un brand puternic

branding clinica stomatologica

 

Pentru funcționalitatea mesajelor de marketing, a strategiilor aplicate, trebuie să avem o privire mai amplă, nu doar pe un sector anume. Până acum am studiat diverse părți componente la care trebuie să fim atenți, am aflat anumite reguli și sfaturi utile care ne ajută ca aceste părți să fie realizate corect.

 

În continuare, vom analiza 3 factori importanți în funcție de care ne ghidăm pentru realizarea unor materiale eficiente.

 

Analiștii în marketing numesc această privire de ansamblu context, iar pentru un context favorabil este vital să urmărim acești 3 factori, unul singur dacă nu este în regulă influențând rata de succes în mod negativ.

 

1. Conținutul potrivit

Despre conținut, cum se realizează și la ce anume trebuie să fim atenți atunci când îl analizăm am discutat în capitolele anterioare. Însă, din perspectiva generală, trebuie să menționăm faptul că este elementul “wow” al contextului. Este un ingredient extrem de puternic, mesajul acestuia fiind cel care poate determina publicul să își dorească mai mult.

 

Faptul că are o influență atât de puternică nu înseamnă că trebuie să fie dens, masiv și puternic. Scopul în realizarea conținutului nu este acela de a fi mult, ci acela de a fi potrivit.

 

Conținutul potrivit este acela pe care pacienții tăi îl simt și îți sunt recunoscători pentru el. Este focusat pe problema lor, organizat, practic și eficient. În același timp este ușor de înțeles și ușor de pus în practică.

 

Pentru a reuși să realizezi conținutul care are aceste atribute și a-ți îndeplini scopul de a aduce pacienți calitativi, trebuie să urmezi o traiectorie logică. În primul rând trebuie să îți setezi exact obiectivul, să stabilești dacă vrei vânzarea directă a obiectivelor tale sau să realizezi o legătură mai profundă cu audiența ta.

 

Ulterior trebuie să studiezi ce tip de conținut te va ajuta să-ți îndeplinești acest obiectiv și abia după această cercetare trebuie să începi să lucrezi la conținut.

 

2. Audiența potrivită

Un conținut extrem de atent gândit, corect, util, care respectă toate cerințele poate fi ineficient dacă nu se adresează audienței potrivite. După realizarea conținutului potrivit, pentru a garanta succesul, trebuie să ne asigurăm că audiența aleasă va recunoaște și va aprecia calitatea și utilitatea conținutului.

 

Când ignorăm acest aspect, al alegerii corecte a audienței, există o singură reacție a publicului, aceea de a subestima valoarea mesajului și de a-l ignora.

 

Pentru a te asigura că eviți această greșeală este important să stabilești care este audiența ta ideală. După ce ai stabilit acest lucru trebuie să ai în vedere că există 2 metode diferite în abordarea lor:

 

  • Demografica – adaptează conținutul în funcție de caracteristici precum vârstă, gen, domeniu de activitate, domiciliu sau status social, acestea fiind aspecte foarte importante care îți pot delimita audiența potrivită.
  • Psihografica – intră în detaliu și analizează ce emoții, dorințe, frici sau frustrări sunt specifice publicului tău țintă. Cunoscându-le te poți adapta, textele tale mulându-se perfect pe așteptările lor.

 

3. Timpul potrivit

Chiar dacă te-ai asigurat că ai conținutul perfect din toate punctele de vedere și îl distribui unei audiențe targetate exact așa cum trebuie, nu își va demonstra eficiența dacă timpul nu este cel potrivit.

 

În prinința acestui aspect nu există o teorie general aplicabilă pentru a-ți asigura funcționalitatea. Ceea ce trebuie să faci este să studiezi sfaturile utile puse în practică de alți marketeri și apoi să începi testarea. Doar așa vei putea stabili care este timpul potrivit pentru a trimiteconținutul potrivit către audiența potrivită.

 

Vrei să te ajutăm?

 

Alege unul dintre planurile de mai jos:

 

Planul Go Faster este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la început de drum sau pentru cele care doresc să atragă rapid un număr cât mai mare de pacienți.

 

Planul Be Stronger este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt într-un mediu foarte competitiv, iar acum își doresc să se diferențieze pe piață pentru a atrage mai ușor pacienți.

 

Planul Play Bigger este pentru Cabinetele sau Clinicile Stomatologice care au un flux normal de pacienți, însă acum își doresc să treacă la următorul nivel.

 

Planul Total Domination este pentru Clinicile Stomatologice care au cunoscut o creștere importantă în ultimii ani, iar acum își doresc să fie numărul 1 pe piață.