smile@marketdent.ro +40 766 320 209

Lecția #12 Branding clinică stomatologică: 5 pași pentru realizarea unui conținut care să vândă

branding clinica stomatologica

 

Realizarea unui conținut eficient pentru branding clinică stomatologică reprezintă o provocare, mai ales în cazul celor care nu sunt familiarizați cu tehnicile și strategiile de marketing.

 

Pentru a ușura acest proces, dar și pentru a-l eficientiza, în continuare vom prezenta un ghid util în realizarea materialelor ce au ca scop formarea unei imagini puternice și, implicit, convertirea vizitatorilor în pacienți.

 

Prin parcurgerea acestor pași vei învăța cum să te adresezi audienței ideale, cum poți forma o legătură de încredere cu cei cărora te adresezi și, în final, să ai mai mulți pacienți.

 

Pasul 1 – Realizează conținut care este relevant

În momentu în care începem să lucrăm la un material pentru promovare, prima idee de care trebuie să ținem cont este aceea că indivizii care folosesc dispozitive mobile de tip smartphone, petrec timp pe rețelele de socializare sau pe alte platforme unde se afișează și reclame, văd extrem de multe promovări.

 

Din acest motiv, este extrem de important ca materialul realizat de tine să vizeze un subiect de interes pentru publicul țintă, să ofere soluții și rezolvări concrete pentru problemele acestora și să fie scris într-o formă clară care nu necesită alte documentări.

 

Un alt aspect esențial la care trebuie să ai grijă este ca materialele tale să aibă un conținut subtil de marketing. Nu trebuie să le vinzi ceva direct, nu trebuie să se observe la prima scanare că singurul tău scop este să îți vinzi serviciul, ci trebuie să empatizeze cu informațiile trimise de tine.

 

Astfel, te asiguri că le furnizezi un conținut relevant și, în același timp realizezi și o legătură puternică ce va duce la creșterea ratei de conversie.

 

Pasul 2 – Atrage apoi pastrează atenția audienței tale

Acest aspect este important și în cadrul aceluiași material și în timp pentru materiale diferite. În cadrul unui material, o greșeală des întâlnită este focusarea pe titlu, pe reclamă și neglijarea conținutului. Acest lucru va fi taxat imediat de publicul țintă, care nu va ezita să închidă pagina pe care o consideră neinteresantă, chiar dacă titlul i-a atras atenția. Studiile arată că timpul mediu petrecut pe o pagină care nu are conținut în concordanță cu titlul este de circa 8 secunde.

 

În ceea ce privește distribuirea în timp a materialelor, greșeala vizează faptul că mulți se bazează că au câștigat deja încrederea audienței și nu mai alocă atenție materialelor dupa ceva timp dar, acest lucru este din nou taxat de către audiență.

 

Pasul 3 – Dezvoltă-ți imaginea astfel încât să vorbească despre tine

Pentru dezvoltarea unui brand puternic este important să fii consecvent, să aduci permanent materiale valoroase pentru pacienți și să fii dispus să investești chiar dacă rezultatele apar după o perioadă mai lungă.

 

Atâta timp cât păstrezi aceeași linie a conținutului și nu îți dezamăgești publicul țintă vei putea să realizezi o imagine profesională a clinicii tale, chiar și cei mai nehotărâți vor ajunge să acționeze, iar cei care nu au nevoie pe moment, te vor reține pentru situațiile în care vor avea nevoie.

 

Pasul 4 – Realizeaza conținut de calitate cu viteză

Dacă respecți pașii de mai sus, vei ajunge fără să vrei în această etapă. Poate la început ți se pare dificil să realizezi permanent conținut calitativ, să te documentezi mult pentru realizarea lui, să aduci subiecte de interes, dar și noutăți pentru publicul țintă. Însă, cu timpul, acest efort va deveni o rutină ceea ce va face procesul de realizare a materialelor mult mai facil. Dacă vei munci conștiincios și vei avea răbdare, vei ajunge în punctul în care realizezi conținut de calitate foarte rapid.

 

Pasul 5 – Maximizează distribuirea conținutului tău

Să ai un conținut calitativ nu este de ajuns dacă acesta nu va ajunge la publicul tău țintă. Studiază platformele prin care poți să te promovezi, găsește strategii eficiente de distribuire și investește în reclamă sponsorizată.

 

Toate acestea pot costa timp și bani, dar pe termen lung își vor demonstra eficiența dacă sunt realizate riguros.

 

Vrei să te ajutăm?

 

Alege unul dintre planurile de mai jos:

 

Planul Go Faster este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt la început de drum sau pentru cele care doresc să atragă rapid un număr cât mai mare de pacienți.

 

Planul Be Stronger este pentru Cabinetele Stomatologice care sunt într-un mediu foarte competitiv, iar acum își doresc să se diferențieze pe piață pentru a atrage mai ușor pacienți.

 

Planul Play Bigger este pentru Cabinetele sau Clinicile Stomatologice care au un flux normal de pacienți, însă acum își doresc să treacă la următorul nivel.

 

Planul Total Domination este pentru Clinicile Stomatologice care au cunoscut o creștere importantă în ultimii ani, iar acum își doresc să fie numărul 1 pe piață.